کویت با داشتن اقتصادی قدرتمند و کمبود نیروی کار متخصص میزبان بسیاری از خارجیان است که به ویزای کاری این کشور نیاز دارند. برای دریافت ویزا کشور کویت، متقاضیان میبایستی از یکی از کارفرمایان معتبر این کشور پیشنهاد کار داشته باشند. در واقع این کارفرما نقش حامی یا کفیل فرد متقاضی را دارد و فرد متقاضی باید تمام مدارک خود را برای کارفرما ارسال کند.
معمولا کار در کویت با جای خواب است و کارفرما و یا کفیل متقاضی موظف است که تمام کارهای فرد متقاضی از قبیل پر کردن فرم، افتتاح حساب و کلیه کارهای اجرایی و اداری متقاضی ویزای کاری را انجام دهد.
هزینه لازم برای درخواست ویزای کاری کویت 175 دلار است و به مدت یک سال اعتبار دارد و قابل تمدید است و متقاضی میتوئاند با دریافت ویزا چند بار به کشور کویت رفت و آمد داشته باشد. بعد از دریافت ویزای کاری توسط کارفرما، یک کپی از این ویزا برای متقاضی ارسال میشود و متقاضی پس از دریافت ویزا باید تستهای پزشکی لازم این کشور را انجام دهد.
پس از آشنایی متقاضی از شرایط و نحوه دریافت ویزای کاری کویت و همچنین پیشنهاد کاری از کارفرمای معتبر متقاضی برای درخواست ویزای کاری کویت باید مدارک مورد نیاز و معتبر را به زبان عربی ترجمه و به کارفرما تحویل دهد. مدرک تحصیلی در زمینه کاری مورد نظر و نداشتن سوء سابقه برای دولت کویت بسیار مهم میباشد و در صورت داشتن هر گونه سابقه کیفری، ویزای کاری متقاضی لغو می شود.
- پاسپورت معتبر که حداقل 6 ماه اعتبار داشته باشد.
- درخواست تکمیل ویزا که توسط وزارت امور خارجه کویت صادر شده است.
- یک قطعه عکس پاسپورتی
- انجام تست ایدز
- گواهی از یک پزشک که نشان دهنده نداشتن هیچ گونه بیماری مسری در متقاضی و سلامت کامل جسمانی است.
- گواهی عدم سو پیشینه
- پیشنهاد کاری
- پرداخت هزینه 175 دلاری برای ویزا و 25 دلار برای احراز هویت پلیس
بعد از وارد شدن متقاضی به کشور کویت کارفرما موظف است که فرد خارجی را برای انگشت نگاری به دفتر محلی پلیس همراه ببرد و برای این منظور باید سری مدارکی را ارائه دهند که به شرح زیر میباشد:
- کپی بلیط پرواز
- فرم درخواست ویزا
- کپی و اصل پاسپورت معتبر
- 4 قطعه عکس
- کپی و اصل گواهی پزشکی
- کپی و اصل بیمه سلامت
- نامه اجازه کار از وزارت امور اجتماعی و کار
چنانچه بحث معایب و مزایای کار در کشور کویت در میان باشد در ابتدا باید دید که دولت این کشور چه برنامههای جهت اقامت نیروی کار متخصص دارد، کشورهایی چون کویت و کشورهای همسایه آن بر خلاف بسیاری از کشورها همچون کشورهای اتحادیه اروپا، کانادا و استرالیا شرایط اعطای اقامت و تابعیت بسیار سختی برای دیگر ملیت ها وضع کرده است.
در واقع انواع ویزا در کویت از نوع ویزاهای موقت هستند و هیچ ویزایی وجود ندارد تا اقامت دائم را به یکباره و یا پس از چند سال (زیر 10 سال) تابعیت را اعطا کند. این رویه برعکس کشورهایی چون کانادا و استرالیا است که با تصویب برنامه هایی چون استخدام نیروی ماهر از طریق برنامه های ایالتی و فدرالی اقامت دائم خود را به یکباره و حتی بدون دارا بودن پیشنهاد شغلی از پیش داشته به نیروی کار متخصص اعطا می کند.
البته این بدان معنا نیست که اصلاً نتوان تابعیت کویت را دریافت کرد. کشورهای مسلمان معمولاً ترتیب اقامت موقت، دائم و سپس اعطای تابعیت را در پیش نمیگیرند و تحت شرایطی بسیار خاص تنها تابعیت خود را اعطا می کنند. هرچند دریافت ویزای کاری این کشور اجازه اقامتی به مدت قرارداد کاری فرد به او میدهد اما به هر اندازه که این ویزا تمدید شود بر خلاف کشورهای اتحادیه اروپای نمی توان پس از 5 سال انتظار دریافت اقامت دائم را داشت. همچنین نمی توان گفت که شرایط ویژه کار در کویت برای ایرانیان بر این مبنا مهیاست.
مدت قرارداد بنابر پیشنهاد رسمی صادر شده از سوی کارفرما خواهد بود. بنابراین برای نمونه چنانچه نمایندگی شرکت IKEA در کویت نیروی کاری را برای مدت 5 سال بخواهد ویزای کار و اجازه کار متقاضی برای 5 سال خواهد بود. پس از صدور ویزای کاری، تأیید قرارداد کار در اداره کار کویت و صدور کارت اقامت فرد می تواند برای دریافت ویزای همراه درخواست دهد و همسر و فرزندان زیر 18 سال خود را به کویت ببرد.
تحصیل فرزندان مهاجران در کویت چنانچه به زبان عربی باشد رایگان خواهد بود. قابل توجه است که دانستن زبان عربی در این کشور از مهمترین لازمههای کار در این کشور ثروتمند است. کارهای مورد نیاز به زبانهای دیگر استثنا خواهند بود.
برای دریافت تابعیت کویت باید 20 سال متوالی در این کشور زندگی کرد البته این عدد برای شهروندان کشورهای عربی 15 سال است. ناگفته نماند این تنها شرط اعطای تابعیت کشور کویت نیست و لازمه بسیار مهم دیگری وجود دارد که برای ملل دیگر از جمله ملل غیر مسلمان دشوار قلمداد میشود. فردی که تقاضای دریافت پاسپورت کویت را دارد باید افزون بر 20 سال زندگی متوالی در کویت زبان عربی را بداند و مهمتر از آن از پدر و مادر مسلمان زاده شده باشد و یا اگر چنین نیست اسلام آورده باشد و حداقل 5 سال اصول این دین عربی را اجرا کرده باشد.
داشتن ویزای همراه خانواده یکی دیگر از مهمترین موارد دارای اهمیت برای متقاضیان ویزای کاری کویت است که متقاضیان میتوانند همراه با درخواست ویزای کاری برای کشور کویت، درخواست ویزای همراه خود را نیز ارسال کنند. این درخواست برای همسر و فرزندان زیر 18 سال متقاضی میباشد.
برای درخواست ویزای همراه حداقل متقاضی باید درآمدی بین 450 دینار تا 650 دینار در ماه داشته باشد تا بتواند از همسر و فرزندان خود حمایت مالی کند. اگر متقاضی و همسر وی با هم کار کنند و حقوق آنها 350 دینار باشد میتوانند حامی فرزند خود باشند.
- زن نمی تواند حامی شوهر خود باشد.
- متقاضی می توان حامی دختر و والدین بزرگ سال خود باشد اما برای پسران بالای 21 سال نمیتواند حامی مالی باشد.
- اعضای خانواده برای کار در کشور کویت باید ویزای کاری دریافت کنند و با ویزای همراه نمیتواند کار کنند.
- کپی گذرنامه فرد
- کپی کارت شناسایی فرد اصلی
- مدرک حمایت مالی
- سند ازدواج و تولد که توسط سفارت کشور مبدا تایید شده باشند.
تشریفات هنگام ورود برای افراد دارای ویزای همراه شبیه به ویزای اصلی است و مدارک مورد نیاز و همچنین گواهی پزشکی مانند ویزای کاری میباشد.
کابران محترم، گروه تحریریه جاب یابی در این مطلب تمام سعی خود را کرده است تا اطلاعات مورد نیاز شما عزیزان را در خصوص شرایط اخذ ویزای کاری و اقامت در کشور کویت را گردآوری و در اختیار شما قرار دهیم، شما نیز میتوانید تجربیات خود را در زمینه اخذ ویزا از طریق نظرات در اختیار سایر هموطنان قرار دهید.
سوالات متداول
جهت دریافت ویزایی کاری کویت مدارک مختلفی مورد نیاز است که مهمترین آنها مدرک تحصیلی در زمینه کاری مورد نظر و نداشتن سوء سابقه است. جهت اطلاع از جزییات لطفا به متن مقاله مراجعه کنید.
بله، هزینه لازم برای درخواست ویزای کاری کویت 175 دلار است و به مدت یک سال اعتبار دارد.
اطلاعات تماس
برای ارسال درخواست همکاری ابتدا وارد سایت شوید
چنانچه حساب کاربری ندارید برای ایجاد آن ثبت نام کنید
دیدگاه ها