استخدام کارگر ساده در ترکیه، کویت، دبی و یا گرجستان؟ شاید هم استخدام کارگر در آلمان؟ حقوق کارگر ساده خارج از کشور چقدر است؟ همه اینها از مهمترین سوالاتی هستند که ذهن بسیاری از کارجویان را درگیر خود کرده است و ما قصد داریم به این سوالات پاسخ دهیم.
این روزها موج استخدام کارگر فنی در خارج از کشور افزایش چشمگیری داشته است. نیروی کار فنی از جمله نیروهای کاری است که تقریبا در همه کشورها به آن احتیاج است. با توجه به شرایط اقتصادی بسیاری از کارجویان به دنبال "بهترین رشته ها برای استخدام و مهاجرت" هستند تا با مهاجرت درآمد و زندگی بهتری داشته باشند.
از آنجایی که بسیاری از کشورهای صنعتی با کمبود نیروی متخصص فنی روبه رو هستند و مهارت فنی بسیاری از کارگران مورد نیاز بسیاری از آنها است که اتفاقاً درآمد بسیار خوب و وسوسهانگیزی نیز به همراه دارد. مهاجرت کارگر فنی و شرایط آن موضوعی است که در این مقاله به آن پرداخته ایم.
- اولین قدم برای مهاجرت کاری، تحقیق درباره شرایط کار و میزان دستمزد و امکانات رفاهی و هزینه زندگی در کشور موردنظر است.
- نکته مهم بعدی این است که کشورهایی را انتخاب و بررسی کنید که ویزای کار ارائه میدهند.
- برای این که موفق به دریافت ویزای کار شوید به پیشنهاد شغلی یا جاب آفر نیاز دارید؛ درواقع، جاب آفر همان پیشنهادی است که از طرف کارفرما برای کار صادر میشود که اگر از سوی اداره کار آن کشور قبول شود، ویزای کار به شما تعلق خواهد گرفت.
- به این نکته توجه کنید که دریافت جاب آفر یا پیشنهاد کاری از طرف کارفرما، در اروپا شرایط متفاوتی با کانادا و آمریکا و استرالیا خواهد داشت و هرکدام با توجه به انتخاب شما مسیر بررسی و آنالیز متفاوتی دارند.
- برای درخواست پیشنهاد شغلی، مدارکی مثل ترجمه گواهی مهارت فنی، گواهی سلامت پزشکی، گواهیعدم سو پیشینه، پاسپورت و ترجه مدارکی که نشان دهنده سوابق کاری است و همچنین ترجمه مدارک مرتبط با بیمه و آشنایی قابل قبول با زبان کشور مقصد مورد نیاز خواهد بود.
بیشتر بخوانید - کار در اربیل و سلیمانیه عراق با حقوق بالا
- علاوه بر پیشنهاد شغلی، امکان دریافت ویزای جستجوی شغلی (جاب سیکر) به صورت یک فرصت ۶ماهه در کشور مورد نظر هم وجود دارد که برخی از کارگران فنی میتوانند از آن استفاده کنند.
همانطور که گفتیم مشاغل فنی و مهارتی تقریبا در همه کشورها مورد نیاز هستند و شرایط مهاجرت برای کارگران فنی در کشورهای مختلف فراهم است. با این حال مهمترین عناوین مهارتی و فنی که در اکثر کشورهای دنیا به آنها نیاز است عبارتند از:
- جوشکاری
- انواع رانندگان تجاری (راننده لیفتراک، راننده کامیون و…)
- سنگ تراشی
- نجاری
- کارگر حفاری
- مکانیکهای ماشین سنگین و کارگران فنی با مهارت کارهای مکانیکی
- تکنسین برق و نصاب و کارگر فنی با مهارت در تعمیرات برق
- لوله کش خانه و نصاب و تعمیرکار لولههای ساختمانی و همچنین نصاب و تعمیرکننده لولههای کارخانهها
- آتشنشانها به ویژه کسانی که مهارت مراقبت پزشکی پس از حادثه از قربانیان را دارند
- مکانیک هواپیما و فناوری خدمات
- اپراتور سیستم پمپ نفت
- تعمیرکار و نصباب آسانسور
- متخصصان مخابراتی برای نصب و نگهداری کابلها و عیبیابی مشکلات اتصال
- بازرسان حمل و نقل
- اپراتور راکتورهای انرژی هستهای
- کارگران ساختمانی اعم از کارگر تخریب و خاکبرداری
عوامل مهمی وجود دارند که افراد متقاضی کار در خارج از کشور، قبل از هزینه کردن برای کار و کاریابی باید از وجود آنها اطمینان حاصل نمایند تا بتوانند با خیال آسوده اقدام به کاریابی در خارج از کشور نمایند. این عوامل و شرایط شامل موارد زیر هستند:
- بهتر است سن متقاضیان کمتر از ۴۰ سال (ترجیحاً کمتر از ۳۵ سال) باشد.
- مدرک دانشگاهی: بهتر است دارای مدارک تحصیلی لیسانس و بالاتر باشد. (تنها بخش کمی از مشاغل ویژه افراد متخصص بدون مدرک دانشگاهی هستند.)
- نوع شغل: شغل فرد بهتر است جزو لیست مشاغل مورد نیاز کشور مورد نظرش برای کار باشد. از جمله مهمترین مشاغل
ورد نیاز در خازج از کشور میتوان به آی تی، برق، مکانیک، پرستاری (به شرط گذراندن دورههای معادلسازی مدرک تحصیلی)، و … اشاره نمود.
- سابقه کاری: چه شما دارای تخصص بدون مدرک تحصیلی باشید و چه دارای مدرک تحصیلی، نیاز است تا میزان مشخصی سابقه کاری داشته باشید که البته حتماً باید در راستای رشته تحصیلی شما باشد (برای افراد دارای مدارک دانشگاهی) و این سابقه کاری باید بالای ۳ سال و قابل اثبات از طریق بیمه، قرارداد کاری و یا فیش حقوقی باشد.
- مدرک زبان: متقاضی باید دارای مدرک زبان با نمره قابل قبول در آزمون زبان کشور مورد نظرش برای کار باشد. به عنوان مثال، فردی که قصد کار در آلمان را دارد بهتر است مدرک زبان آلمانی اخذ نموده باشد تا بتواند راحتتر جذب بازار کار این کشور شود. به طور کلی، برای کار در کشورهای انگلیسی زبان و آنهایی که زبان دوم مورد تکلم آنها انگلیسی است (مانند هلند و سوئد و …) نمره آیلتس بالای ۶ (ترجیحاً ۶.۵) و برای کشورهای آلمانی زبان B۱ آلمانی مورد نیاز است.
- وضعیت تاهل و سن فرزندان: عموماً اخذ ویزای همراه به صورت همزمان ریسک بالایی دارد و بهتر است همسر و فرزندان متقاضی با فاصله زمانی چند ماهه نسبت به فرد اصلی وارد آن کشور شوند. فردی که متاهل است و قصد بردن همراه به کشور مورد مهاجرت خود را دارد باید بداند که همراه شامل همسر و فرزندان زیر ۱۸ سال میشود و سایر افراد خانواده وی به صورت جداگانه و از طرق دیگری وارد آن کشور شوند.
استرالیا، کانادا، ویتنام، چک، لوکزامبورگ، آلمان، هلند، نروژ، تایوان و استونی بهترین کشورهای جهان برای مهاجرت کاری به شمار میروند که شاغلین در آنها میزان رضایت زیادی را نسبتا به وضعیت شغلی خود ابراز داشته اند. در حال حاضر کشور کانادا به دلیل کمبود نیروی کار و هرم جمعیتی پیر از نیروی کار متخصص استقبال زیادی کرده و یکی از بهترین گزینهها برای مهاجرت کاری محسوب میشود.
از آنجایی که برای کار کردن در کشوری بیگانه نیاز به داشتن دانشی متوسط از زبان آن کشور هستید، امکان اخذ ویزای کاری بدون ارائه مدرک زبان بعید به نظر میرسد. در واقع برای اخذ ویزای کاری در اغلب کشورهای جهان باید مدرک زبان متناسب ارائه دهید.
مهاجرت کاری میتواند تجربهای منحصربه فرد در ارتقا رزومه شغلی شما باشد. شما از طریق کار در کشوری خارجی میتوانید درآمدی بیشتر کسب کرده، با فرهنگ آن کشور آشنا شوید، مهارتهای شغلی متفاوتی را فرا بگیرید و حتی از فرصتهای آموزشی متعددی برخوردار شوید. همچنین داشتن سابقه کار عموما امتیازی مثبت برای دریافت اقامت دائم در کشور مقصد به شمار میآید.
بله، بیشتر موقعیتهای شغلی که برای آنها اپلای میکنید، از شما میخواهند که سابقه کاری مرتبط با رشته تحصیلی خود ارائه دهید. زیرا تنها از این طریق میتوانید اثبات کنید که از تخصص و دانش لازم در شغل خود برخوردار هستید. همچنین از آنجایی که در اغلب روشهای مهاجرت کاری به دریافت جاب آفر نیاز است، بهتر است برای موقعیتی متناسب با رشته تحصیلی خود اپلای کنید تا شانس خود را برای دریافت جاب آفر افزایش دهید.
معیارهای مختلفی چون نرخ بیکاری، حقوق کارگران، فرآیند استخدام، سیستم مالیات، فرآیند اخذ ویزای کاری، ثبات و رفاه اقتصادی، آب و هوا، تناسب درآمد و هزینهها میتواند در انتخاب کشور محل زندگی و کار تاثیرگذار باشد. همچنین پیش از اقدام برای مهاجرت، بهتر است از بازار کار کشور مقصد و مشاغل مورد نیاز آن آگاه شوید.
متقاضیان مهاجرت کاری به کشورهای گوناگون باید برای ورود به آن کشورها دارای ویزای کار باشند. بسیاری کشورها بر این اساس است که متقاضیان باید بتوانند از طرف کارفرمایی در آن کشورها پیشنهاد شغلی دریافت نمایند که در حال حاضر برای برخی از شهرهای کشور کانادا این امکان وجود دارد که متقاضیان با داشتن شرایط لازم که در ادامه بیان میشود اقدام کرده و اقامت دائم این کشور را دریافت کنند. لذا این کشور در فهرست بهترین کشورها برای اقامت کاری ایرانیان محسوب میشود.
برخی از کشورها نیز نظیر اتریش، آلمان، آفریقای جنوبی و … ویزایی تحت عنوان ویزای جست و جوی کار ارائه مینماید و افرادی که واجد الشرایط اخذ ویزای جستجوی کار این کشورها هستند میتوانند حتی بدون داشتن جاب آفر به مدت زمان معینی در این کشورها به دنبال شغل بوده و پس از پیدا نمودن کار مرتبط اقامت دریافت نمایند.
کشورهایی نظیر کانادا، استرالیا، نیوزلند برای ویزای کار دارای سیستم امتیازبندی هستند و فاکتورهایی نظیر مدرک تحصیلی، مدرک زبان انگلیسی، سابقه کار و سن برای کسب امتیاز حائز اهمیت است و این نوع ویزاهای کاری که بر پایه انتخاب افرادی با مهارت بالا و رقابتی است و افرادی که واجد الشرایط این نوع ویزای کار هستند باید با هم رقابت نموده و در صورت دریافت امتیاز بالاتر میتوانند دعوتنامه گرفته و برای اقامت آن کشور اقدام نمایند. به صورت کلی مدارک مورد نیاز برای اخذ ویزای کار، کارگر فنی برای ورود به کشورهای مختلف و استخدام ایرانیان در بهترین کشورها عبارتند از:
- دارا بودن گذرنامه معتبر که حداقل دارای ۶ ماه اعتبار باشد.
- مدارک هویتی متقاضی
- عکسهایی با استاندارد لازم
- داشتن پیشنهاد شغلی در صورت لزوم
- داشتن قرارداد کاری در روشهایی که بر پایه دریافت پیشنهاد شغلی باشد
- ارائه سوابق کاری و تحصیل
- در صورت لزوم داشتن مدرک زبان
- داشتن تمکن مالی مناسب
اگر به فکر مهاجرت به خارج از کشور تحت عنوان نیروی کار فنی هستید باید بدانید که درآمد نیروی فنی در کشورهایی مثل آلمان و کانادا بسیار بالا است. همچنین در کشورهای عربی نیز میتوانید نیروی کار با درآمد مناسب باشید. درآمد کارگر فنی در کانادا حدود ساعتی ۳۲ دلار است. کارگران پاره وقت نیز درآمدی معادل ۲۲ دلار ساعتی دارند.
در کانادا کارگران فنی حوزه شغلی حفاری معدن و نفت و گاز و بعد از آن حوزه صنایع و بخشهای خدماتی همگانی همانند آب و برق و گاز، دارای بیشترین دستمزد هستند و کارکنان قسمتهای خدماتی مربوط به اقامت، مواد خوراکی و غذایی و خرده فروشان از کمترین دستمزد برخوردار هستند.
حداقل حقوق کارگران فنی در سوئد در حدود ۳۲۰۰۰ کرون در ماه معادل ۲۴۰۰ دلار امریکا است و متوسط حقوق نیروی کار در این کشور ۲۰۰ هزار کرون میشود.
باید به این نکته توجه داشته باشید که میزان درآمد شما به عنوان کارگر فنی در خارج از کشور به عواملی چون کشوری که به آن مهاجرت میکنید، شهر محل اقامت، سابقه کار، ساعت کار و… خواهد داشت.
متقاضیان کار در خارج از کشور میتوانند از طریق مراکز کاریابی یا سایتهای کاریابی معتبر به جست و جوی کار بپردازید.
نخستین قدم برای مهاجرت کاری، تحقیق درباره شرایط کار و میزان دستمزد و امکانات رفاهی و هزینه زندگی در کشور موردنظر است. توضیحات تکمیلی را میتوانید در مقاله بخوانید.
اطلاعات تماس
برای ارسال درخواست همکاری ابتدا وارد سایت شوید
چنانچه حساب کاربری ندارید برای ایجاد آن ثبت نام کنید
دیدگاه ها