هر روز بر تعداد افرادی که قصد انجام "کار در منزل" دارند و به دنبال کسب درآمد از این طریق هستند افزوده میشود. همین مسئله است که مسیر کلاهبرداری و سوء استفادههای احتمالی را برای کلاهبرداران باز میگذارد. البته نباید از نظر دور داشت که همه آگهیهای کار در منزل کلاهبرداری نیست اما باید در این مسیر هوشمندانه عمل کرد و توسط آگهیهای وسوسه کننده اغفال نشد در ادامه بیشتر به این موضوع خواهیم پرداخت.
وقتی در فضای مجازی مشغول گشت و گذار هستید چشمتان به آگهیهای استخدامی با عنوان کار در منزل و دورکاری میافتد که خبر از کارهای آسان با درآمد عالی بدون نیاز به مهارت خاصی میدهند. عمده کسانی که گرفتار چنین کلاهبرداریها میشوند دو دسته هستند افراد بیکاری که دنبال حرفه یا شغلی برای امرار معاش میگردند و مهارت خاصی ندارند که عمدتا شامل زنان خانه دار میشود.
گاهی اوقات نیز افرادی که به دنبال سرمایهگذاریهای خرد هستند در این دام گرفتار میشوند. در ادامه با تأکید دوباره بر این موضوع که همه آگهیهای منتشر شده در این زمینه کلاهبرداری نیستند شما را با زمینههای کاری که بیشتر مورد کلاهبرداری و سوء استفاده واقع میشوند آشنا میکنیم:
کار بستهبندی در منزل یک کار کم هزینه، کم سرمایه و با درآمد مناسب محسوب میشود، ضمن این که برای انجام آن نیز به مهارتهای خاصی نیاز نیست و افراد میتوانند بدون هیچ درد سری به منبع درآمد مناسبی دست پیدا کنند. همین ویژگیها سبب میشود که سوء استفادههای بسیاری در این زمینه وجود داشته باشد
به طور مثال در زمینه بستهبندی انواع حبوبات، خشکبار، قند و… هدف آگهی دهنده صرفا فروش دستگاه بستهبندی است. بنابراین کارجویان با امید یافتن یک شغل پردرآمد اقدام به خرید دستگاه میکنند اما خبری از کار نیست و یا آنقدر کار کم است که عملا هیچ درآمدی برای آنها به همراه نخواهد داشت.
یکی دیگر از روشهای کلاهبرداری کار در منزل، آموزش مهارتهایی مثل عروسک سازی، گل سازی، ساخت جعبه کادویی، ساخت پاکت کادویی، ساخت پاکت پول و… با وعده استخدام است. در واقع این کارها اگرچه بسیار ساده به نظر میرسند اما کارفرما در ازای دریافت مبلغی این کار را به کارجو میآموزد و به او وعده کار میدهد، اما زمانی که آموزش به پایان میرسد با توجیههای مختلفی از جمله تمیز نبودن کار یا واگذاری حجم انبوهی کار در مقابل دستمزد ناچیز و یا وعدههای عمل نشدنی عملا از استخدام کارجویان سر باز میزنند.
اخیرا آگهیهای بسیاری با موضوع تولید محتوا به صورت دورکاری و همچنین فعالیت در شبکههای اجتماعی و انتشار محتوا در شبکههای اجتماعی مثل تلگرام و اینستاگرام با درآمدهای میلیونی در سطح اینترنت به وفور دیده میشود. در تماس با این آگهی ها، کارفرما از شما میخواهد که برای دریافت فرم استخدام مبلغی را پرداخت کنید و یا به شما گفته میشود که فرم استخدام از طریق پست ارسال شده و شما فقط هزینه پست را ارسال میکنید. در حالی که هزینه پست کمتر از ۱۰ هزارتومان میشود آنها مبلغی بین ۳۰ تا ۵۰ هزارتومان از شما درخواست میکنند.
بعد از ارسال مدارک خواسته شده برای کارفرما، کارهایی که به شما پیشنهاد میشود شامل انتشار آگهی در سایتها و شبکههای اجتماعی و جذب کارجویان دیگر است و در ازای آن به شما مبلغی را پیشنهاد میکنند، در واقع آنها با ایجاد یک سازمان هرمی از افراد جویای کار با وعده استخدام و درآمد بالا در حالا کلاهبرداری هستند و تعداد بالای کارجویانی که در این دام گرفتار میشوند سود کلانی را به جیب این افراد سرازیر میکند بدون این که عملا کاری انجام گیرد.
یک روش دیگر کلاهبرداری که متأسفانه عواقب کیفری نیز برای قربانیان به همراه دارد، اجاره کردن کارتهای بانکی، سیم کارت و یا مشخصات هویتی است. در این روش با پیشنهاد مبالغ وسوسه کننده از مشخصات و حسابهای بانکی فرد قربانی برای مقاصد کلاهبرداری، خلاف قانون و پولشویی استفاده میشود. البته آگاهیهای لازم در این زمینه از طریق رسانههای جمعی در اختیار جامعه قرار گرفته است اما هنوز هم هستند کسانی که در دام چنین کلاهبردارانی گرفتار میشوند.
حال که با قسمتی از آگهیهای استخدامی کلاهبردارانه آشنا شدید باید بدانید که میتوانید چنین کلاهبردارانی را تحت پیگرد قرار دهید. بسیاری از قربانیان و مالباختگان تصور میکنند ثبت یک شرکت و مجوز فعالیت آن میتواند معتبر بودن آن شرکت یا سازمان را تأیید کند. اما باید بدانید که شرکتها بعد از ثبت باید مجوز فعالیت و سپس کد اقتصادی دریافت کنند. در واقع ملاک اصلی اعتبار یک شرکت کد اقتصادی است و نه کد ثبتی. البته باید به این نکته توجه داشته باشید که حتی در صورت دارا بودن کد اقتصادی شرکتها نباید هر وجهی را به سادگی برای آنها واریز کنید. از واریز کردن وجه به حساب اشخاص حقیقی جدا خودداری کنید. معمولا بانکها قبل از افتتاح حساب حقوقی در مورد اهلیت کارمندان شرکت و کسب و کار تحقیق میکنند.
بسیاری از قربانیان میگویند فلان کارفرمای کلاهبردار یا فلان سایت کلاهبردار دارای نماد الکترونیکی است و مجوز فتا دارد پس از خیر شکایت کردن میگذرند. گاهی نیز مبلغ کلاهبرداری شده اندک است و شخص را از شکایت کردن و طی مسیر قانونی باز میدارد.
مجوز داشتن یک شرکت به این معنا نیست که نمیتوان از آن شکایت کرد. داشتنای نماد هم ارتباطی به مجوز فتا ندارد و فقط هویت صاحب یک سایت را مشخص میکند. اگر به سامانهای نماد یا همان نماد اعتماد الکترونیکی مراجعه کنید ظرف مدت کوتاهی سایت متخلف را فیلتر میکنند. وقتی فرد کلاهبردار، سایت داشته باشد پیگیری آسان میشود. در این صورت میتوانید به اتحادیه کسب و کارهای مجازی مراجعه کنید و مورد را گزارش دهید. به این ترتیب سایت فیلتر میشود و متخلفان نمیتوانند کلاهبرداری خود را ادامه دهند. توجه داشته باشید که این دو (اتحادیه کسب و کارهای مجازی و اینماد) فقط جلوی ادامه کار را میگیرند. بنابراین اگر قصد شکایت دارید باید به فتا و دادسرا مراجعه کنید.
دوستان عزیز با توجه به مطالبی که در این مقاله به آنها اشاره کردیم مهمترین راه گرفتار نشدن در دام کلاهبرداران هوشیاری شما است.
بهتر است قبل از هر اقدام یا واریز وجهی ابتدا در مورد شرکت مورد نظر تحقیق کنید. کافی است که نام شرکت را در گوگل سرچ کنید و اخباری که در این رابطه وجود دارد را مطالعه نمایید. همچنین در صورت مشاهده هرگونه کلاهبرداری در این زمینه مراتب را به پلیس فتا اطلاع دهید.
اگر آگهیهای مزبور را در سایتهای کاریابی مشاهده کردهاید میتوانید در تماس با پشتیبانی این سایتها درعدم انتشار چنین آگهیهایی سهیم باشید و از کلاهبرداریهای بیشتر با شیوههای مشابه جلوگیری کنید.
سوالات متداول
قبل از هر اقدام یا واریز وجه برای سایتها و یا شرکتهایی که آگهی کار در منزل دارند ابتدا در مورد شرکت مورد نظر تحقیق کنید و نام شرکت را در گوگل سرچ کنید.
کاربران عزیز با توجه به کلاهبرداریهایی که با عنوان کار در منزل انجام میشود خبر را بصورت کامل بخوانید تا گرفتار کلاهبرداریهایی از این قبیل نشوید.
اطلاعات تماس
برای ارسال درخواست همکاری ابتدا وارد سایت شوید
چنانچه حساب کاربری ندارید برای ایجاد آن ثبت نام کنید
دیدگاه ها